• Doprava zdarma: 2-3 pracovní dny

  • Záruka 2+1 rok na vše z osobní péče a Avent

  • Vrácení zboží do 30 dní

0

Nákupní košík

Ve vašem nákupním košíku nejsou aktuálně žádné položky.

    Proces přípravy kávy

    Druhy kávových zrn

    Kávová zrna

    Stejně jako u vína závisí výběr správného kávového zrna na vaší chuťové škále. Je to dáno tím, že kávová zrna mají rozdílné chuťové vlastnosti podle toho, ve které části světa vyrostla.

     

    Nadmořská výška, teplota, půda a také úroda hrají rovněž svou roli. Pražením kávových zrn vznikají navíc další chuťové nuance a vlastnosti.

     

    Pokud jde o kávu, kterou máte v šálku, stačí umět rozlišit pouze dva druhy kávových zrn: Arabica a Robusta.

    Káva Arabica

    Káva Arabica

     

    Zrna kávy Arabica, nazývané také šampaňské mezi kávami, mají úžasně bohaté aroma a dávají chuť, která je současně jemná i hluboká.

    Káva Robusta

    Káva Robusta

     

    Robusta je kofeinová královna mezi kávami. Její zrna obsahují zhruba dvojnásobek tohoto stimulantu než zrna kávy Arabica. Má proto silnou, lehce nahořklou chuť.

    Káva Kopi Luwak

    Káva Kopi Luwak

     

    Vysoce ceněná kávová zrna, která se získávají z trusu indonéské cibetky. Toto zvíře podobné mangustě hoduje na plodech kávovníku a zrna poté vyloučí. Proces trávení, kterým plody procházejí, propůjčuje kávovým zrnům jejich charakteristickou chuť.

    Aroma kávových zrn

    Čerstvě mletá káva

    Čerstvě mletá káva
     

    To, že milujeme vůni čerstvě mleté kávy, má svůj důvod. Je jím to, že každé zrno obsahuje přibližně 800 různých prchavých aromat a chutí. Jen pomyslete: koření, bylinky, ořechy, zelenina, květiny a ovoce.

     

    Umění přípravy kávy spočívá v extrakci pokladu, který se skrývá v každém zrnku. Když se zrna umelou, může z nich voda vyloučit více rozpustných látek. Ty jsou zodpovědné za chuť a aroma nápoje, který končí v šálku.

    Šálek kávy

    Šálek kávy
     

    Pravidlo 15 minut

    Po 15 minutách ztrácí mletá káva asi 60 % své vůně.

     

    Proto vám doporučujeme:

    • Skladujte kávová zrna mimo dosah vzduchu, světla i vlhkosti.
    • Spotřebujte je během 6–8 týdnů po upražení.
    • Kávu vždy melte přímo před přípravou.

      Doporučené kávovary Philips a Saeco

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Optimálních možností prohlížení našich stránek dosáhnete v nejnovější verzi prohlížečů Microsoft Edge, Google Chrome nebo Firefox.