Vánoční vaření tak trochu jinak…

září 25, 2012

Praha – Za součást tradiční české štědrovečerní tabule je považována rybí polévka, bramborový salát a smažený kapr. Proč ale neudělat tento rok změnu a nesáhnout po něčem novém? Polévce z lososa, olivovém kuřeti či bramborovém slavnosťáku? To vše ve spolupráci s novými kuchyňskými spotřebiči - tyčovým mixérem s dvojitým ostřím a vícestupňovým nastavením rychlostí Philips HR1618, vzdušnou fritézou Philips AirFryer HD9220 nebo praktickým salátovačem Philips HR1388. Nedílnou součástí úspěchu jsou samozřejmě také jedinečné recepty zapálené kuchařky Lenky Požárové, mimo jiné autorky série kuchařek „Což takhle dát si…“, které získaly ocenění Nejlepší kuchařková série světa v rámci prestižní mezinárodní soutěže Gourmand Cookbook Awards.

 

Vánoční rybolov s úspěšným koncem

pro 4 osoby, příprava 15 minut

 

800 ml vody

400 g lososa bez kůže a kosti

400 g brokolicových růžiček

muškátový oříšek

sůl

olivový olej (nejlépe s citronovou

příchuti)

 

 

Lososa i brokolici posekejte na male kousky, zalijte vodou (nevadí, že nebude úplně

vše ponořené), osolte a vařte přikryté 10 minut.

Odložte male kousky lososa i brokolice stranou na ozdobu. Zbytek ochuťte soli,

strouhaným muškátovým oříškem a tyčovým mixerem rozmixujte.

Rozlijte do misek, ozdobte zbylými kousky lososa a brokolice a pokapejte olejem.

 

Tyčový mixér Philips HR1618 díky kombinaci silného motoru s příkonem 650 W, dvojitého ostří a vícestupňového nastavení rychlosti otevírá velmi široké spektrum možností přípravy zdravých domácích pokrmů i dětských jídel během okamžiku. Nabízí 16 nastavení rychlostí a tlačítko Turbo pro splnění skutečně všech individuálních požadavků. Mezi příslušenstvím naleznete sekáček na bylinky, cibuli, sýr apod., praktický kovový šlehač na vaječné bílky a smetanu a nástavec na mačkání brambor pro nejjemnější bramborové pyré.

 

 

Olivově kuře každý hravě zmůže

pro 4 osoby, připrava 10 min. + pečeni 40 min.

 

800 g brambor

4 ks kuřecích prsíček

50 g vypeckovaných oliv

40 g toustového chleba

s odkrojenými kůrkami

4 stroužky česneku

hrst petrželky

olivový olej

sůl

 

Kuřecí prsa osolte a rozložte do pekáčku. Ten přikryjte alobalem a pečte v troubě na

200 °C (v horkovzdušné troubě při 220°C) asi 25 minut.

Brambory pokrájejte a uvařte v osolené vodě s kmínem.

Do sekací nádoby mixeru dejte na kusy natrhány toustový chleba, česnek, olivy, petrželku a 4 lžíce olivového oleje. Vše nasekejte na střední otáčky.

Směs přitlačte v dostatečně silně vrstvě na předpečené maso, pokapejte olejem

a pečte dalších 10–15 minut, až směs začne zlátnout.

Podávejte s vařenými bramborami.

 

K rychlé a pohodlné přípravě lze také využít novou fritézu Philips AirFryer.

 

Vzdušná fritéza Philips AirFryer HD9220 s jedinečnou patentovanou technologií Rapid Air umožňuje jen s pár kapkami oleje připravit od hranolek, přes krokety, kuřecí stehýnka, masové kuličky až po brownies nebo muffiny. Kromě snížení obsahu tuku ve  smažených pokrmech až o 80 % také vytváří daleko méně zápachu a velmi snadno se čistí.

 

Bramborový slavnosťák

prostě parádní

pro 4 osoby, připrava 30 min. + chlazení přes noc

 

400 g brambor ve slupce (nejlépe rohlíčkových na salát)

400 g oloupané bulvy celeru

100 ml smetany na šlehání

50 g vlašských ořechů

1 červená cibule

řeřicha na ozdobu

 

zálivka:

4 lžíce bílého vinného octa

4 lžíce olivového oleje

2 lžíce hroznového (nebo moučkového) cukru

sůl

 

Celer naplátkujte v salátovači a povařte 5 minut. Brambory povařte ve slupce doměkka a nechte zcela vychladnout. Oloupejte a pokrájejte na plátky.

Smíchejte ingredience na zálivku a opatrně promíchejte s plátky brambor a celerem. Vše uložte nejlépe do vzduchotěsné mísy přes noc do lednice.

Salát rozdělte do misek nebo dejte do jedné velké mísy. Smetanu ušlehejte do krémové (nikoli však tuhé) konzistence a přelijte jí bramborový salát. Posypte sekanou cibulí a ořechy, ozdobte řeřichou.

 

Salátovač Philips Viva HR1388 s příkonem 200 W dokáže za pomoci šesti kotoučových nástavců z nerezové oceli nasekat vše od zeleniny a ovoce, přes sýry až po uzeniny. To navíc v několika velikostech a tvarech během pár vteřin. K dispozici je kotouč na hrubé krájení, kotouč na jemné krájení, kotouč na hrubé strouhání, kotouč na jemné strouhání, kotouč na jemné nudličky Julienne a kotouč na hranolky.

 

Nové kuchyňské spotřebiče je možné zakoupit ve specializovaných prodejnách s elektrospotřebiči. Jejich orientační maloobchodní ceny jsou: 4 699 Kč (fritéza AirFryer HD92290), 1 899 Kč (tyčový mixér HR1618) a 1 899 Kč (salátovač HR1388).

 

Pro více informací kontaktujte:

Pavla Pokorná

Consultant

Fleishman-Hillard

Tel.: 777 228 276

e-mail: pokorna@fleishman.com

 

 

.

O společnosti Royal Philips Electronics

Royal Philips Electronics of the Netherlands (NYSE: PHG, AEX: PHI) je společností zaměřující se na zlepšování kvality života pomocí inovací. Jako vedoucí společnost v oblastech zdravotní péče, životního stylu a osvětlovací techniky propojuje Philips technologie a design s cílem vytvářet produkty, které vychází z potřeb spotřebitelů a jsou v souladu s filosofií firmy „Sense and Simplicity“. S centrálou v Holandsku, zaměstnává Philips přibližně 120 000 zaměstnanců ve více než 100 zemích světa. Obrat společnosti 22,3 miliard EUR v roce 2010 řadí společnost jako vedoucí firmu v oblastech léčby srdečních onemocnění, akutní a domácí péče, energeticky úsporné osvětlovací techniky a výrobků souvisejících s moderním životním stylem a pohodlím spotřebitelů. Novinky týkající se společnosti Philips najdete na internetové stránce www.mediacee-philips.com nebo www.philips.com/newscenter.

.